KONTAKTUJTE NÁS

LIKE FACEBOOK

NÁVŠTĚVNOST

Dnes58
Včera79
Tento týden137
Tento měsíc1193
Total330954

MAPA STRÁNEK

Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Jaký mám připravit přívod pro třífázový sporák 400
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Jaký mám připravit přívod pro třífázový sporák 400

Jaký mám připravit přívod pro třífázový sporák 400 12 let, 7 měsíců #8

Potrebuji priravit privod pro el. sporak 400V.
Stavajici rozvod je tak, ze na rodinnem dome je skrin s elektromerem, ve ktere je trifazovy jistic.
Odtud vede ctyrzilovy kabel do dalsi rozvodnice, ve ktere je dalsi trifazovy jistic, ze ktereho je napajen trifazova zasuvka v garazi a jsou z neho vyvedene jednotlive faze pro napajeni zasuvkovych a svetelnych okruhu v dome.
Je mozne pripravit privod tak, aby byl sporak napajen z v poradi druheho trifazoveho jistice a jake jsou parametry privodniho kabelu?
Je nutne mezi sporak a jistic pripravit jeste dalsi ochranna zarizeni?

dekuji
  • Alan Foldyna

Re: Jaký mám připravit přívod pro třífázový sporák 400 12 let, 7 měsíců #9

Dobrý večer pane Alane,
rozvod a zapojení el.spotřebiče by měla provádět kvalifikovaná osoba, která Vám po ukončení práce POTVRDÍ ZÁRUČNÍ LIST.
Nicméně, můžete zvládnout....
připravte kabel CYKY-J5x2,5mm2, u desky nechte rezervu pro zapojení, do místa sporáku instalujte krabici KU68-1901 pod omítku a v ní nechte cca 10cm volné vodiče. Krabice by sep mohla osadit svorkovnici (např. www117.abb.com/catalog.asp?thema=4081&category=1690).
Pak si pozvěte elektrikáře, který Vám kabel zapojí do rozvaděče na nový jistič B16/3 a v místě sporáku osadí sporákovou přívodku z níž vyvede kabel CYSY nebo CGSG J5x2,5mm2 na který připojí svorkovnici sporáku. Pak Vám vše odzkouší a potvrdí záruční list sporáku.

Jako dodatečné zařízení se v dobách nedávných používala sporáková kombinace, která se již podle nove normy nevyžaduje...

s pozdravem Franta
  • admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrator
Poslední úprava: 12 let, 7 měsíců Napsal admin.
  • Strana:
  • 1
Doba nahrání stránky: 0.22 vteřin