KONTAKTUJTE NÁS

LIKE FACEBOOK

NÁVŠTĚVNOST

Dnes5
Včera77
Tento týden82
Tento měsíc511
Total332349

MAPA STRÁNEK

Vítejte, kolemjdoucí
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Revize komínu po výměně kotle
(1 prohlížející) (1) host
  • Strana:
  • 1

TÉMA: Revize komínu po výměně kotle

Revize komínu po výměně kotle 12 let, 7 měsíců #21

Dobrý den pane Ženíšku,
v pátek jsem podnikl výměnu starého plynového kotle Destila (turbo,atmosferický, 24kW) za nový Viessmann (turbo,24kW, atmosferický). Vše proběhlo v pořádku a jsem s montážníkem spokojený. Ale zarazilo mě, že po mě chtěl technik, který mi kotel spouštěl revizní zprávu komína. Kolega z práce mi ale říkal, že pokud měním plynový spotřebič se stejnými parametry a neprovádím NIC s komínem, revizi nepotřebuji. Tak teď nevím, kdo má pravdu. Máte s touto situací zkušenosti a můžete mi prosím poradit?
Děkuji Jarda - Opava
  • Revize sp.cesty u výměněného kotle
Poslední úprava: 12 let, 7 měsíců Napsal admin.

Re: Revize komínu po výměně kotle 12 let, 7 měsíců #22

Dobry den pane Jardo,
Vás kolega ma pravdu pouze zcasti. Vas dotaz resi norma CSN 73 4201. A ta říká, že revize spalinových cest se vyzaduje:
- pred uvedenim nove spalinove cesty do provozu nebo po kazde jeji stavebni uprave
- pri zmene druhu paliva pripojeneho spotrebice (samozrejme neplati, budete-li topit cernym uhlim a presedlate na drevo)
- pred vymenou nebo novou instalaci spotrebice (ZA VYMENU SPOTREBICE SE NEPOVAZUJE VYMENA SPOTREBICE STEJNEHO VYROBCE SE STEJNYM TYPOVYM OZNACENIM)
- po kominovem pozaru
- pri vzniku trhlin, otresech, ci statickem poruseni kominu, ktere by mohli mit vliv na funkcnost spalinovych cest.
Pro Vas je bohuzel dulezity bod 3, ktery Vas tedy nuti k nove revizni zprave...

Franta
  • admin
  • NEPŘÍTOMEN
  • Administrator
Poslední úprava: 12 let, 7 měsíců Napsal admin.
  • Strana:
  • 1
Doba nahrání stránky: 0.39 vteřin